Spreken Vlaams-nationalisme en verbondenheid u aan?
Is student zijn voor u ook meer dan lessen alleen?
Dan is uw plaats bij het Verbond!

Na je doopopdrachten en doopcantus, volgen twee semesters ‘schacht’-zijn. In de schachtentijd moet je jezelf zien te bewijzen door regelmatige aanwezig te zijn. Verder moet je de stijl en traditie van het KVHV eigen zien te maken. Je wordt daarbij in de eerste plaats geholpen door de schachtenmeester en een ouderejaars als peter of meter.

Na deze schachtentijd volgt een evaluatie door het praesidium en een klein examen waar nog eens summier naar alle opgedane kennis gepeild wordt. Op een speciaal daartoe ingerichte cantus volgt de plechtige ontgroening waardoor je definitief Verbonder bent, en binnentreedt in een gezellige vriendenkring voor het leven – al hangt dat natuurlijk ook van jou af.

Heb je nog vragen? Aarzel dan niet om ons te contacteren via mail of een ander sociaal medium. Of kom gewoon eens een kijkje nemen op één van onze activiteiten.

Schrijf u HIER in als kandidaat schacht!Steun- en erelidgelden:
Tijdens elk academiejaar kunnen wij rekenen op de massale morele en financiële steun van onze oud-studenten en sympathisanten, zodat wij onze werking steeds verder kunnen verbeteren en uitbreiden. Erelid wordt je door overschrijving van tenminste €60 op BE70 733-0368110-25, steunend lid worden kan al bij €30. Daarvoor krijg je een abonnement op Tegenstroom, vermelding op de erelijst en de wetenschap bij te dragen aan de toekomst van Vlaanderen.
De lijst met ereleden kan men ook HIER terugvinden.